2018. mårcius 23., péntek

Chapter 276

Sziasztok! 😊
KissĂ© kĂ©sƑn, de csak itt vagyok vĂ©gre, ezer dolgom volt ma. ElĂ©g vegyes Ă©rzĂ©seim vannak Ă­gy a fejezet ĂĄtolvasĂĄsa utĂĄn, de összessĂ©gĂ©ben nĂ©zve mĂĄr nem annyira negatĂ­v, mint a korĂĄbbiak. KĂ­vĂĄncsi vagyok, mit fogtok gondolni ti. MĂĄs mondanivalĂłm szerintem nincsen, Ășgyhogy a szokĂĄsos mĂłdon talĂĄlkozunk egy hĂ©t mĂșlva.
Kellemes olvasást! 😊😘



Chapter 276
 
Harry szemszöge
Nem emlĂ©kszem az utolsĂł alkalomra, amikor rĂ©szt vettem egy temetĂ©sen. Ha jobban belegondolok, elĂ©g biztos vagyok benne, hogy mĂ©g egyen sem voltam. Amikor anya anyja meghalt, egyszerƱen nem volt kedvem menni. ElmerĂŒltem az alkoholban Ă©s egy buliban, amit csak nem hagyhattam ki. Nem volt bennem kĂ©sztetĂ©s, hogy vĂ©gsƑ bĂșcsĂșt mondjak egy nƑnek, akit alig ismertem. Egy dolgot tudtam az öreg nƑrƑl, hogy amĂșgy se nagyon törƑdött velem. Alig ĂĄllhatta ki anyĂĄt, akkor miĂ©rt töltöttem volna azzal az idƑmet, hogy egy templomi padban ĂŒlök, azt tettetve, hogy zaklatott vagyok egy olyan halĂĄl miatt, ami lĂ©nyegĂ©ben egyĂĄltalĂĄn nem Ă©rintett engem?
Erre mĂ©gis itt ĂŒlök Ă©vekkel kĂ©sƑbb egy pici templomban, gyĂĄszolva Louis apjĂĄnak halĂĄlĂĄt. Louis, Carol, Zayn Ă©s Ășgy tƱnik, a rohadt fĂ©l templom, mind az elsƑ sorban ĂŒlnek. Csak Ă©n Ă©s egy öreg nƑ, akivel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy tĂ©nyleg nem tudja, hol van, mi ĂŒlĂŒnk egy fĂ©lreesƑ sorban a hĂĄtsĂł falnĂĄl. Zayn Louis egyik oldalĂĄn ĂŒl, az anyja pedig a mĂĄsikon.
Nem bĂĄnom, hogy felhĂ­vtam Zaynt, vagyis igen, de nem tudom figyelmen kĂ­vĂŒl hagyni az Ă©let fellobbanĂĄsĂĄt, ami ĂșjjĂĄĂ©ledt, a mai korĂĄbbi megĂ©kezĂ©se Ăłta. Louis mĂ©g mindig nem nĂ©z ki Ășgy, mint az Ă©n Louis-m, de kezd odajutni, Ă©s ha az a seggfej a kulcs ahhoz a fĂ©nyhez, akkor kurvĂĄra legyen az.
Sok elbaszott dolgot tettem az Ă©letemben, sokat. Én tudom ezt, Louis tudja ezt, a pokolba is, ebben a templomban valĂłszĂ­nƱleg mindenki kurvĂĄra tudja, de rendbe fogom ezt hozni Louis-val. Leszarom, hogy ha jĂłvĂĄ kell tennem bĂĄrmilyen mĂĄs szarsĂĄgot a mĂșltambĂłl vagy jelenembƑl, csak az Ă©rdekel, hogy rendbe hozzam azt, ami eltört Louis-ban.
Én törtem Ƒt meg, azt mondja, nem tud rendbe hozni, hogy soha nem lesz rĂĄ kĂ©pes, de az Ă©n kĂĄromat nem Ƒ okozta. MeggyĂłgyultam tƑle, Ă©s miközben Ƒ gyĂłgyĂ­tott engem, tĂșl sok kis szilĂĄnkra zĂșztam gyönyörƱ lelkĂ©t. LĂ©nyegĂ©ben fĂ©l kĂ©zzel megtörtem Ƒt, megtörtem a kibaszott briliĂĄns szellemĂ©t, mĂ­g önzƑ mĂłdon összevarrtam azt. A legelbaszottabb rĂ©sz ebben az öldöklĂ©sben az, hogy nem is jöttem rĂĄ, mennyire bĂĄntottam Ƒt, a fĂ©nyĂ©bƑl mennyit sötĂ©tĂ­tettem el. VĂ©gig tudtam, de nem szĂĄmĂ­tott, csak az szĂĄmĂ­tott, amikor vĂ©gre megkaptam. Amikor visszautasĂ­tott, egyszer Ă©s mindenkorra, megĂ©rtettem. Kibaszott kamionkĂ©nt ĂŒtött meg, Ă©s nem tudtam elmozdulni az ĂștbĂłl, mĂ©g ha megprĂłbĂĄltam volna se.
Az apja halĂĄla kellett ahhoz, hogy meglĂĄssam, mekkora hĂŒlyesĂ©g volt a tervem valĂłjĂĄban, miszerint megmentem Ƒt magamtĂłl. Ha belegondoltam volna, tĂ©nyleg belegondoltam volna ebbe a zƱrzavarba, tudtam volna, mekkora hĂŒlyesĂ©g volt az egĂ©sz. Akart engem, Louis mindig jobban szeretett engem, mint azt megĂ©rdemeltem, Ă©s hogy fizettem vissza neki? Ellöktem Ă©s ellöktem, amĂ­g be nem fejezte a szarsĂĄgaimmal. Most nem akar engem, nem akar akarni engem, Ă©s keresnem kell egy mĂłdot arra, hogy emlĂ©keztessem Ƒt, mennyire nagyon szeret engem.
Most itt ĂŒlök, figyelve, ahogy Zayn karjĂĄt vĂĄllai körĂ© rakja Ă©s az oldalĂĄhoz hĂșzza Ƒt. MĂ©g csak el sem tudok nĂ©zni. Le vagyok ragadva ott, hogy bĂĄmuljam Ƒket. TalĂĄn bĂŒntetem magamat, talĂĄn nem, de akĂĄrhogy is van, nem tudom nem azt nĂ©zni, ahogy Louis Zaynhez hajol, aki meg valamit a fĂŒlĂ©be suttog. Ahogy Zayn meggondolt arckifejezĂ©se valahogy megnyugtatja Ƒt, majd felsĂłhajt, bĂłlint egyszer, Zayn pedig rĂĄmosolyog.
Valaki becsĂșszik mellĂ©m, ideiglenesen fĂ©lbeszakĂ­tva önkĂ­nzĂĄsomat.
- Majdnem kĂ©sĂ©sben vagyunk, miĂ©rt ĂŒlsz itt hĂĄtul? – kĂ©rdezi Liam. ApĂĄm, Ken ĂŒl le mellĂ©, mĂ­g Karen a templom elejĂ©be sĂ©tĂĄl, hogy megközelĂ­tse Louis-t.
- Te is odamehetsz. Az elsƑ sor csak azoknak van, akiket elvisel Louis – panaszkodok az embersorra pillantva elƑl, CaroltĂłl Natalie-ig, Ă©n ki nem ĂĄllhatom egyikĂŒket se, mĂ©g Louis-t se. Szeretem Ƒt, de ki nem ĂĄllhatom, hogy ilyen közel vagyok hozzĂĄ, miközben Zayn vigasztalja. Ɛ nem ismeri Louis-t Ășgy, ahogy Ă©n, nem Ă©rdemli meg, hogy mellette ĂŒljön most.
- Hagyd ezt abba. Elvisel tĂ©ged. Ez az apja temetĂ©se, prĂłbĂĄlj meg emlĂ©kezni erre – feleli Liam, majd elkapom apa, baszki. Ken, elkapom Ken pillantĂĄsĂĄt rĂĄm.
Ɛ mĂ©g csak nem is az apĂĄm. Tudtam ezt, tudom mĂĄr mĂșlt hĂ©t Ăłta, de most, hogy itt van elƑttem olyan, mintha elƑször tudnĂĄm meg ismĂ©t. El kellene mondanom neki most, Ășjra meg kellene erƑsĂ­tenem hosszĂș ideje tartĂł gyanakodĂĄsĂĄt Ă©s csak kiadnom az igazsĂĄgot anyĂĄrĂłl Ă©s Vance-rĂłl.
El kellene mondanom neki itt Ă©s most, Ă©s engednem, hogy olyan kibaszott csalĂłdottsĂĄgot Ă©rezzen, mint Ă©n Ă©reztem. CsalĂłdott voltam? TĂ©nyleg nem tudom biztosra, dĂŒhös voltam. MĂ©g mindig dĂŒhös vagyok, de körĂŒlbelĂŒl eddig jutottam.
- Hogy Ă©rzed magad, fiam? – nyĂșl ĂĄt karja Liamen, hogy megpihentesse kezĂ©t a vĂĄllamon.
Elmondom neki. El kellene mondanom neki.
- JĂłl vagyok – vonok vĂĄllat, elgondolkozva azon, hogy a szĂĄm miĂ©rt nem mƱködik egyĂŒtt az agyammal Ă©s miĂ©rt nem mondja ki egyszerƱen a szavakat. Ahogy mindig mondom, a nyomor szereti a tĂĄrsasĂĄgot, Ă©s Ă©n olyan nyomorult vagyok, amilyen csak lehetek.
- SajnĂĄlom mindezt, többször fel kellett volna hĂ­vnom az intĂ©zmĂ©nyt. ÍgĂ©rem, hogy leellenƑriztem Ƒt, Harry. Megtettem, Ă©s fogalmam sem volt, hogy elment onnan, amĂ­g tĂșl kĂ©sƑ nem volt. SajnĂĄlom – a szemeiben lĂ©vƑ csalĂłdottsĂĄg elcsendesĂ­t attĂłl, hogy arra kĂ©nyszerĂ­tsem Ƒt, csatlakozzon a szĂĄnalom partimhoz. – SajnĂĄlom, hogy mindig elrontom neked – teszi hozzĂĄ. Tekintetem talĂĄlkozik az övĂ©vel, majd bĂłlintok, ebben a pillanatban eldöntve, hogy nem kell tudnia errƑl. Nem most.
- Nem a te hibĂĄd – jegyzem meg halkan.
Érzem Louis szemeit rajtam, hĂ­vva a figyelmemet olyan sok lĂ©pĂ©snyi tĂĄvolsĂĄgrĂłl is. Feje felĂ©m van fordulva, Zayn karja pedig mĂĄr nincs a vĂĄllai körĂŒl. RĂĄm bĂĄmul, ahogy Ă©n bĂĄmultam rĂĄ, Ă©s szĂł szerint kĂ©nyszerĂ­tenem kell magamat, hogy ne siessek ĂĄt a templomon hozzĂĄ, ujjaimat a fapad körĂ© fonva.
- AkĂĄrhogy is van, sajnĂĄlom – kĂ©r bocsĂĄnatot Ken, aztĂĄn elveszi kezĂ©t a vĂĄllamrĂłl. Barna szemei el vannak homĂĄlyosulva, összepasszolva LiamĂ©vel.
- Semmi gond – motyogom, mĂ©g mindig az engem megfogĂł kĂ©k szemekre fĂłkuszĂĄlva.
- Csak menj oda, szĂŒksĂ©ge van rĂĄd – javasolja Liam, hangja lĂĄgy. Figyelmen kĂ­vĂŒl hagyom Ƒt, majd vĂĄrok Louis-ra, hogy adjon valamifĂ©le jelet, bĂĄrmilyen pici Ă©rzelemtöredĂ©ket, hogy megmutassa nekem, tĂ©nyleg szĂŒksĂ©ge van rĂĄm. MĂĄsodpercek alatt mellette lennĂ©k.
A prĂ©dikĂĄtor lĂ©p a pĂłdiumra, aztĂĄn Louis elfordul tƑlem anĂ©lkĂŒl, hogy magĂĄhoz hĂ­vna engem. MielƑtt tĂșlsĂĄgosan is sajnĂĄlhatnĂĄm magamat, Karen Zaynre mosolyog, aki arrĂ©bb csĂșszik, megengedve Karennek, hogy elfoglalja a helyet Louis mellett.

Louis szemszöge
- Köszönöm, hogy eljött – ajĂĄndĂ©kozok mĂ©g egy hamis mosolyt mĂ©g egy arctalan idegennek, majd tovĂĄbblĂ©pek a következƑre.
A temetĂ©s rövid volt, Ășgy tƱnik, ez a templom nem szĂ­vesen mond misĂ©t egy fĂŒggƑ Ă©letĂ©rƑl. NĂ©hĂĄny kimĂ©rt szĂł Ă©s hamis dicsĂ©ret, Ă©s ennyi.
Csak mĂ©g nĂ©hĂĄny ember, mĂ©g nĂ©hĂĄny szimulĂĄlt köszönöm Ă©s kikĂ©nyszerĂ­tett Ă©rzelem, miközben rĂ©szvĂ©tet nyilvĂĄnĂ­tanak. Ha mĂ©g egyszer meghallom, milyen nagyszerƱ ember volt az apĂĄm, szerintem ordĂ­tani fogok. Szerintem ordĂ­tani fogok pontosan ennek a templomnak a közepĂ©n, anyĂĄm összes Ă­tĂ©lkezƑ barĂĄtja elƑtt, sokuk mĂ©g csak soha nem is talĂĄlkozott Richard Tomlinsonnal, miĂ©rt vannak itt, Ă©s milyen hazugsĂĄgokat mondott nekik anya apĂĄrĂłl, ha dicsĂ©rtĂ©k Ƒt?
Nem az, hogy nem gondolom, hogy apĂĄm jĂł ember volt, ƑszintĂ©n nem ismertem elĂ©g jĂłl Ƒt ahhoz, hogy pontosan megĂ­tĂ©ljem a jellemĂ©t, de ismerem a tĂ©nyeket, a tĂ©nyek pedig azok, hogy elhagyott engem Ă©s anyĂĄt, amikor gyerek voltam, Ă©s csak nĂ©hĂĄny hĂłnappal ezelƑtt tĂ©rt vissza az Ă©letembe vĂ©letlenĂŒl. Ha nem lettem volna Harryvel annĂĄl a tetovĂĄlĂłszalonnĂĄl, meg lett volna az esĂ©ly rĂĄ, hogy nem lĂĄtom Ƒt többet Ășjra.
Nem akart az Ă©letemben lenni. Nem akart apa vagy fĂ©rj lenni. A sajĂĄt Ă©letĂ©t akarta Ă©lni Ă©s olyan döntĂ©seket hozni, amelyek körĂŒlötte Ă©s csak körĂŒlötte forogtak. Ez rendben van, tĂ©nyleg, de nem tudom megĂ©rteni. Nem tudom megĂ©rteni, miĂ©rt szalad el a feladatai elƑl, csak hogy egy drogfĂŒggƑ Ă©letet Ă©ljen. EmlĂ©kszem, hogyan Ă©reztem, amikor Harry megemlĂ­tette, hogy apa drogozik, nem tudtam elhinni. Alkoholista igen, de drogfĂŒggƑ, egyszerƱen csak nem tudtam felfogni. Lassan kezdek rĂĄjönni, ahogy Harry mindig mondja, hogy naiv vagyok. Naiv vagyok Ă©s bolond, hogy folyamatosan megprĂłbĂĄlom megtalĂĄlni a jĂłt az emberekben, amikor azok viszonzĂĄskĂ©nt csak annyit tesznek, hogy bebizonyĂ­tjĂĄk, tĂ©vedtem. Mindig az bizonyosodik be, hogy tĂ©vedtem, Ă©s elegem van ebbƑl.
- NĂ©hĂĄny ember ĂĄt akar jönni a hĂĄzba, amikor elmegyĂŒnk innen, szĂłval szĂŒksĂ©gem van rĂĄd, hogy segĂ­ts elƑkĂ©szĂŒlni erre, amint hazaĂ©rĂŒnk – feleli anyĂĄm az utolsĂł ölelĂ©s utĂĄn.
- Kik? IsmertĂ©k egyĂĄltalĂĄn apĂĄt? – csattanok fel. Nem tehetek durva hangsĂșlyomrĂłl, Ă©s kissĂ© bƱntudatot Ă©rzek, amikor anya a homlokĂĄt rĂĄncolja. A bƱntudat eltƱnik, amikor körbe pillant a templomban, hogy megbizonyosodjon rĂłla, egyik „barĂĄtja” sem hallotta meg tiszteletlen hangomat.
- Igen, Louis. Néhånyan ismerték.
- Nos, Ă©n is szeretnĂ©k segĂ­teni – szĂłl közbe Karen, miközben kisĂ©tĂĄlunk. Annyira örĂŒlök, hogy kint vagyok innen. – Ha ez rendben van, persze – mosolyodik el. Olyan hĂĄlĂĄs vagyok Karen jelenlĂ©tĂ©Ă©rt. Mindig olyan Ă©des Ă©s figyelmes, Ășgy tƱnik, mĂ©g anya is kedveli Ƒt.
- Az pompĂĄs lenne – viszonozza Karen mosolyĂĄt anya, majd elsĂ©tĂĄl, miközben int egy ismeretlen nƑnek a kis tömegben a templom gyepĂ©nek mĂĄsik felĂ©n.
- BĂĄnod, ha Ă©n is jövök? Ha igen, megĂ©rtem. Tudom, hogy Harry itt van meg minden, de mivel Ƒ hĂ­vott fel mindenek elƑtt… – kĂ©rdezi Zayn. Nem tehetek rĂłla, de ĂĄtvizsgĂĄlom a parkolĂłt Harryt keresve nevĂ©nek megemlĂ­tĂ©sĂ©re.
- Nem, persze, hogy jöhetsz. EgĂ©szen idĂĄig vezettĂ©l – biztosĂ­tom Ƒt.
A parkolĂłban meglĂĄtom Liamet Ă©s Kent beszĂĄllni Ken autĂłjĂĄba, amennyire lĂĄtom Harry nincs velĂŒk. BĂĄrcsak lett volna lehetƑsĂ©gem beszĂ©lni Kennel Ă©s Liammel, de Harryvel ĂŒltek Ă©s nem akartam elvenni Ƒket tƑle.
A temetĂ©s alatt nem tehettem rĂłla, de aggĂłdtam, hogy Harry elmondja az igazat Kennek Christian Vance-rĂłl egyenesen mindenki elƑtt. ImĂĄdkozom, hogy Harryben legyen elĂ©g illem, hogy vĂĄrjon, amĂ­g megtalĂĄlja a megfelelƑ alkalmat, hogy elĂĄrulja neki a fĂĄjdalmas igazsĂĄgot. Tudom, hogy Ƒ rendes, mĂ©lyen belĂŒl Harry nem rossz ember. Ɛ csak nekem rossz.
- Vissza akarsz sĂ©tĂĄlni? Nem hosszĂș Ășt, hĂșsz perc legfeljebb – fordulok Zaynhez. Ujjai a piros ingĂ©n lĂ©vƑ bolyhokat piszkĂĄljĂĄk.
Beleegyezik, majd elindulunk, mielƑtt anya benyomhatna engem a kis autĂłjĂĄba. Ki nem ĂĄllhatom annak a gondolatĂĄt, hogy beszoruljak egy zĂĄrt tĂ©rbe vele most. Az anyĂĄmmal valĂł tĂŒrelmem egyre fogy. Nem akarok goromba lenni, de Ă©rzem a frusztrĂĄciĂłmat növekedni minden alkalommal, amikor kezeivel ellöki tökĂ©letesen begöndörĂ­tett hajĂĄt.
- Akarsz beszĂ©lni rĂłla? – töri meg a csendet Zayn tĂ­z percnyi sĂ©ta utĂĄn a kis szĂŒlƑvĂĄrosomban.
- Nem tudom. Amit mondok, valĂłszĂ­nƱleg semminek sem lesz Ă©rtelme – rĂĄzom meg a fejemet, nem akarva, hogy Zayn megtudja, milyen ƑrĂŒlttĂ© vĂĄltam mĂșlt hĂ©ten. MĂ©g nem kĂ©rdezett a Harryvel valĂł kapcsolatomrĂłl, amiĂ©rt hĂĄlĂĄs vagyok. BĂĄrmi, ami Harryt Ă©s engem foglal magĂĄba, az nem nyitott a beszĂ©lgetĂ©sre.
- PrĂłbĂĄlj ki – provokĂĄl egy meleg mosollyal.
- DĂŒhös vagyok – mondom neki.
- Zaklatott dĂŒhös vagy ƑrĂŒlt dĂŒhös? – csipkelƑdik, jĂĄtĂ©kosan hozzĂĄĂ©rve vĂĄllĂĄval az enyĂ©mhez, miközben vĂĄrunk egy autĂłra, hogy elhaladjon, mielƑtt ĂĄtmegyĂŒnk az Ășton.
- MindkettƑ – prĂłbĂĄlok meg elmosolyodni. – Többnyire csak zaklatott dĂŒhös. Az rossz, hogy valamennyire mĂ©rges vagyok apĂĄra amiĂ©rt meghalt? – utĂĄlom, ahogy a szavak hangzanak. Tudom, hogy ez helytelen, de olyan helyes Ă©rzĂ©s. A harag jobb Ă©rzĂ©s, mint a semmi, Ă©s a harag egy figyelemelterelĂ©s. Egy figyelemelterelĂ©s, amire kĂ©tsĂ©gbeesetten szĂŒksĂ©gem van.
- Nem rossz Ă­gy Ă©rezni, viszont valamennyire igen. Nem hiszem, hogy mĂ©rgesnek kellene rĂĄ lenned. Biztos vagyok benne, hogy nem tudta, mit tesz, amikor megtette – pillant le rĂĄm Zayn, Ă©n pedig elnĂ©zek.
- Tudta, hogy mit csinĂĄlt, amikor bevitte a drogokat abba a lakĂĄsba. Persze, nem tudta, hogy meg fog halni, de azt tudta, hogy ez egy lehetƑsĂ©g, de csak az Ă©rdekelte, hogy beszĂ­vjon. Nem gondolt senkire, kivĂ©ve magĂĄra Ă©s a betĂ©pĂ©sĂ©re, tudod? – lenyelem a bƱntudatot, ami a szavakkal Ă©rkezik. Szeretem az apĂĄmat, de ƑszintĂ©nek kell lennem, ki kell engednem az Ă©rzĂ©seimet.
- Nem tudom, Louis – rĂĄncolja a homlokĂĄt. – Nem hiszem, hogy ez ilyen volt. Nem hiszem, hogy mĂ©rges tudnĂ©k lenni valakire, aki meghalt, fƑleg a szĂŒlƑmre.
- Nem nevelt fel vagy bĂĄrmi. Elment, amikor kisfiĂș voltam – mondom neki. Tudta mĂĄr ezt? Nem vagyok biztos benne. Annyira hozzĂĄ vagyok szokva, hogy Harryvel beszĂ©lek, aki mindent tud rĂłlam, hogy nĂ©ha elfelejtem, mĂĄs emberek csak annyit tudnak, amennyit engedek nekik.
- TalĂĄn azĂ©rt ment el, mert tudta, hogy az jobb lesz neked Ă©s anyukĂĄdnak? – prĂłbĂĄl meg vigasztalni, de ez nem mƱködik. EttƑl csak ordĂ­tani akarok.
- Nem tudom – sĂłhajtok fel. – Csak ne beszĂ©ljĂŒnk errƑl többet – Ă©s nem is tesszĂŒk. Csendben maradunk, amĂ­g megĂ©rkezĂŒnk anya hĂĄzĂĄba, aztĂĄn megprĂłbĂĄlom figyelmen kĂ­vĂŒl hagyni a bosszĂșsĂĄgot a hangjĂĄban, amikor leszid engem, amiĂ©rt tĂșl sokĂĄig tartott megĂ©rkeznem.
- SzerencsĂ©re Karen itt van, hogy segĂ­tsen – feleli, miközben elsĂ©tĂĄlok mellette Ă©s belĂ©pek a konyhĂĄba.
Zayn kellemetlenĂŒl ĂĄll, bizonytalanul, hogy segĂ­tsen vagy sem, mielƑtt anya a kezeibe ad egy doboz sĂłs kekszet, kinyitva a tetejĂ©n, majd egy ĂŒres tĂĄlcĂĄra mutat. Ken Ă©s Liam is munkĂĄra lett fogva, zöldsĂ©geket szeletelnek Ă©s elrendezik a gyĂŒmölcsöket anya legjobb tĂĄlalĂł tĂĄlcĂĄin. Csak akkor hasznĂĄlja Ƒket, amikor le akarja nyƱgözni az embereket.
- Ja, szerencsĂ©re – motyogom az orrom alatt.
Azt gondoltam, a tavaszi levegƑ segĂ­t lenyugtatni haragomat, de nem Ă­gy törtĂ©nt. Anya konyhĂĄja tĂșl kicsi, tĂșl fĂŒlledt, Ă©s tĂșlsĂĄgosan kiöltözött nƑkkel telik meg, hogy valamit bizonyĂ­tsanak.
- LevegƑre van szĂŒksĂ©gem. Visszajövök, csak maradj itt – felelem Zaynnek, amikor anya vĂ©gig siet a folyosĂłn. Amennyire hĂĄlĂĄs vagyok, amiĂ©rt egĂ©szen idĂĄig vezetett, hogy vigasztaljon, nem tehetek rĂłla, de neheztelek rĂĄ a beszĂ©lgetĂ©sĂŒnk miatt. Biztos vagyok benne, hogy amint kitisztĂ­tom a fejemet, mĂĄshogy fogom lĂĄtni, de most csak egyedĂŒl akarok lenni.
A hĂĄtsĂł ajtĂł egy nyikorgĂĄssal nyĂ­lik ki, mire szitkozĂłdom magamra, remĂ©lve, hogy anya nem fog kirepĂŒlni a kertbe, hogy visszarĂĄngasson a hĂĄzba. A nap csodĂĄt tett a vastag sĂĄrral, ami befedte az ĂŒveghĂĄz padlĂłjĂĄt. SötĂ©t, nedves foltok mĂ©g mindig elfedik a hely felĂ©t, de szerencsĂ©re kĂ©pes vagyok szĂĄraz helyet talĂĄlni, ahol ĂĄllhatok. Az utolsĂł dolog, amire szĂŒksĂ©gem van az az, hogy tönkretegyem ezt a cipƑt, amit anya mindenek elƑtt nem is engedhetett meg magĂĄnak, hogy megvegye.
Egy mozdulat kapja el a szememet, Ă©s elkezdek pĂĄnikolni, amĂ­g Harry be nem jön a lĂĄtĂłkörömbe egy polc mögĂŒl. Szemei tisztĂĄk, Ă©s sötĂ©t karikĂĄk ĂĄrnyĂ©koljĂĄk sĂĄpadt bƑrĂ©t. A szokĂĄsos rĂłzsĂĄs arcszĂ­n, Harry bƑrĂ©nek meleg barnulĂĄsa eltƱnt Ă©s gyenge, zavaros csontszĂ­n vette ĂĄt a helyĂ©t.
- Bocs, nem tudtam, hogy itt vagy – kĂ©rek gyorsan bocsĂĄnatot, majd azonnal elkezdek hĂĄtrĂĄlni a kis helyisĂ©gbƑl. – Elmegyek.
- Nem, semmi gond. Ez a te rejtekhelyed volt eredetileg – ajĂĄndĂ©koz meg egy kis mosollyal, Ă©s mĂ©g a legkisebb mosoly is tƑle ƑszintĂ©bbnek Ă©rzƑdik, mint a szĂĄmtalan hamis, amit ma kaptam.
- Igaz, de amĂșgy is be kell mennem – nyĂșlok a hĂĄlĂłs ajtĂł kilincsĂ©Ă©rt, de Harry elƑre nyĂșl, hogy megĂĄllĂ­tson abban, hogy kinyissam. ElrĂĄntĂłdom abban a pillanatban, hogy ujjai sĂșroljĂĄk a karomat, Ƒ pedig kemĂ©nyen beszĂ­vja a levegƑt elutasĂ­tĂĄsom miatt. Gyorsan összeszedi magĂĄt, majd elnyĂșl mellettem, hogy a kilincset fogja, megbizonyosodva, hogy ne tudjak elmenni.
- Mondd el, miĂ©rt jöttĂ©l ki ide – követeli lĂĄgyan.
- Én csak… – kĂŒzdök a szavakĂ©rt. A Zaynnel valĂł beszĂ©lgetĂ©sem utĂĄn elvesztettem a kĂ©sztetĂ©st, hogy megbeszĂ©ljem az apĂĄm halĂĄlĂĄrĂłl valĂł szörnyƱ gondolataimat. – SemmisĂ©g.
- Louis, mondd el – elĂ©g jĂłl ismer ahhoz, hogy tudja, hazudok, Ă©n pedig elĂ©g jĂłl ismerem Ƒt ahhoz, hogy tudjam, nem fogja hagyni, hogy elhagyjam ezt az ĂŒveghĂĄzat, amĂ­g el nem mondom neki az igazat.
Szemeim ĂĄtnĂ©znek rĂĄ, Ă©s nem tehetek rĂłla, de az Ășj ingre fĂłkuszĂĄlok, amit visel. Biztosan vett egyet kizĂĄrĂłlag a temetĂ©sre, mert ismerem az összes ingĂ©t. A fekete ujj ki van gombolva a mandzsettĂĄnĂĄl, helyet csinĂĄlva a gipszĂ©nek.
- Louis – erƑlteti, elhĂșzva engem belsƑ zavaromtĂłl. A felsƑ gomb az ingĂ©n nincs begombolva, a gallĂ©r meg ki van hajtva.
- Nem hiszem, hogy ezt kellene csinĂĄlnunk – teszek egy lĂ©pĂ©st el tƑle.
- CsinĂĄlni mit? Csak tudni akarom, hogy mi elƑl rejtƑzködsz.
Milyen egyszerƱ, mĂ©gis beugratĂłs követelĂ©s. TĂșl sok dolog elƑl rejtƑzködöm ahhoz, hogy megnevezzem azokat, Ă©s Ƒ a legfontosabb egyik ilyen dolog. Meg akarom osztani az Ă©rzĂ©seimet Harryvel, de csak tĂșl könnyƱ visszacsĂșszni a rendszerĂŒnkbe, Ă©s nem vagyok hajlandĂł mĂĄr ezeket a jĂĄtĂ©kokat jĂĄtszani. Nem bĂ­rok ki mĂ©g egy kört. Ɛ nyert, Ă©n meg megtanulok rendben lenni ezzel.
- Te Ă©s Ă©n mindketten tudjuk, hogy nem hagyod el ezt az ĂŒveghĂĄzat, amĂ­g el nem mondod, Ășgyhogy spĂłrold meg nekĂŒnk az idƑt Ă©s energiĂĄt, Ă©s mondd el nekem – prĂłbĂĄl meg viccelni, de lĂĄtom a kĂ©tsĂ©gbeesĂ©s felvillanĂĄsĂĄt szemei mögött.
- DĂŒhös vagyok – vallom be vĂ©gre.
- Persze, hogy az vagy – bĂłlint.
- Úgy Ă©rtem, tĂ©nyleg dĂŒhös, mĂĄrmint ki vagyok akadva.
- Annak is kellene lenned – jelenti ki, mire ĂĄtnĂ©zek rĂĄ.
- Annak kellene lennem?
- Rohadtul igen, annak kellene lenned. Én is dĂŒhös lennĂ©k – feleli. Nem hiszem, hogy Ă©rti, mit prĂłbĂĄlok meg mondani.
- MĂ©rges vagyok az apĂĄmra, Harry. Annyira mĂ©rges vagyok rĂĄ – tisztĂĄzom, majd vĂĄrok a vĂĄlaszĂĄra, hogy megvĂĄltozzon.
- Ahogy Ă©n is – Ă©rt egyet.
- Igen?
- Rohadtul igen. És neked is annak kellene lenned, minden jogod megvan, hogy dĂŒhös legyĂ©l a seggĂ©re. AkĂĄr halott, akĂĄr nem.
Nem tudom megållítani a nevetést, ami elhagyja az ajkaimat a komoly arckifejezésén, míg ilyen nevetséges szavakat mond.
- Nem gondolod, hogy helytelen, hogy mĂ©g szomorĂș sem tudok lenni mĂĄr, mert annyira ĂĄtkozottul mĂ©rges vagyok rĂĄ, amiĂ©rt megölte magĂĄt? – hĂșzom alsĂł ajkamat a fogaim közĂ©, majd megĂĄllok, mielƑtt folytatom. – Ezt tette. Megölte magĂĄt, Ă©s mĂ©g csak nem is gondolt arra, hogy ez hogyan fog hatni bĂĄrki mĂĄsra. Tudom, hogy önzƑ tƑlem ezt mondani, de Ă­gy Ă©rzek – tekintetem a piszkos padlĂłra fĂłkuszĂĄl. SzĂ©gyellem magam, hogy kimondom ezeket a dolgokat, hogy komolyan gondolom Ƒket, de sokkal jobban Ă©rzem magam most, hogy kint vannak ezek Ă©s körĂŒlöttĂŒnk lebegnek. RemĂ©lem, hogy itt maradnak a szavak, ebben az ĂŒveghĂĄzban, Ă©s remĂ©lem, hogy ha az apĂĄm odafent van valahol, nem hall engem.
- HĂ© – Harry ujjait az ĂĄllam alĂĄ nyomja, aztĂĄn felemeli a fejemet. Nem rĂĄndulok el Ă©rintĂ©sĂ©tƑl, de hĂĄlĂĄs vagyok, amikor elveszi kezĂ©t. – Ne szĂ©gyelld, hogy Ă­gy Ă©rzel. TĂ©nyleg megölte magĂĄt, ez pedig senkinek sem a hibĂĄja, csak a sajĂĄtja. LĂĄttam, mennyire kibaszottul izgatott voltĂĄl, hogy visszajött az Ă©letedbe, Ă©s Ƒ egy idiĂłta, amiĂ©rt eldobta ezt, hogy beszĂ­vjon – hangsĂșlya durva, de szavai pontosan azok, amiket hallanom kell most. – Ironikus, mi? Én beszĂ©lek, igaz? – hunyja le a szemeit, aztĂĄn lassan megrĂĄzza a fejĂ©t elƑre-hĂĄtra. Gyorsan elirĂĄnyĂ­tom beszĂ©lgetĂ©sĂŒnket a kapcsolatunktĂłl.
- Rosszul érzem magam, amiért így érzek. Nem akarok tiszteletlen lenni vele.
- Baszd meg ezt – int a köztĂŒnk lĂ©vƑ levegƑben gipsz borĂ­totta kezĂ©vel. Meg van engedve, hogy Ășgy Ă©rezz, ahogy kurvĂĄra Ă©rezni akarsz, Ă©s szart se mondhat rĂłla senki.
- BĂĄrcsak mindenki Ă­gy Ă©rezne – sĂłhajtok fel. Tudom, hogy a bizalom Harryben nem egĂ©szsĂ©ges Ă©s lĂĄgyan kell lĂ©pkednem itt, de egyszerƱen csak tudom, hogy Ƒ az egyetlen, aki tĂ©nylegesen megĂ©rt engem.
- Komolyan gondolom, Louis. Ne engedd, hogy azok közĂŒl a sznob faszok közĂŒl bĂĄrki is azt okozza, hogy rosszul Ă©rezd magad amiatt, ahogy Ă©rzel.
BĂĄrcsak ilyen egyszerƱ lenne. BĂĄrcsak jobban hasonlĂ­tanĂ©k Harryre Ă©s nem Ă©rdekelne, hogy bĂĄrki mit gondol rĂłlam, vagy mĂĄs emberek hogyan Ă©reznek, de nem tehetem. Csak nem ilyen vagyok. EgyĂŒttĂ©rzek mĂĄsokkal, mĂ©g akkor is, amikor nem kellene, Ă©s szeretnĂ©m azt gondolni, hogy vĂ©gĂŒl ez a jellem nem lesz egy ilyen bukĂĄs nekem.
A nĂ©hĂĄny rövid perc alatt, amit az ĂŒveghĂĄzban töltöttem Harryvel, majdnem az összes haragom eltƱnt. Nem vagyok biztos benne, mi vette ĂĄt a helyĂ©t, de mĂĄr nem Ă©rzem a dĂŒh Ă©gĂ©sĂ©t, csak az ĂĄllandĂł fĂĄjdalom Ă©gĂ©sĂ©t, amirƑl tudom, hogy hosszĂș ideig a tĂĄrsam lesz mostantĂłl.
- Louis! – hallatszik ĂĄt a kerten anya hangja, mire Harry Ă©s Ă©n is megrezzenĂŒnk a fĂ©lbeszakĂ­tĂĄstĂłl.
- Nincs problĂ©mĂĄm azzal, hogy bĂĄrmelyikĂŒknek is elmondjam, Ƒt is beleĂ©rtve, hogy menjenek a picsĂĄba. Tudod ezt, ugye? – szemei az enyĂ©imet keresik, Ă©n pedig bĂłlintok. Tudom, hogy nincs problĂ©mĂĄja ezzel, Ă©s egy rĂ©szem ki akarja Ƒt engedni a kĂ­vĂĄncsi emberek tömegĂ©re, akiknek nincs dolguk itt.
- Tudom – bĂłlintok ismĂ©t. – SajnĂĄlom, hogy Ă­gy kitöltöttem a dĂŒhömet. Én csak… – a hĂĄlĂłs ajtĂł kinyitĂłdik, aztĂĄn anya lĂ©p be az ĂŒveghĂĄzba.
- Louis, kĂ©rlek, gyere be – feleli. Minden tƑle telhetƑt megtesz, hogy elrejtse felĂ©m Ă©rzett haragjĂĄt, de a lĂĄtszata szĂ©tcsĂșszik, gyorsan.
- Én amĂșgy is Ă©pp indultam – nĂ©z Harry anya mĂ©rges arcĂĄrĂłl az enyĂ©mre, mielƑtt ellĂ©p mindkettƑnk mellett.
Annak az emlĂ©ke, ahogy anya meglĂĄtta Ƒt a kollĂ©giumi szobĂĄmban olyan sok hĂłnappal ezelƑtt, villan ĂĄt az agyamon. Annyira dĂŒhös volt, Harry meg olyan legyƑzöttnek nĂ©zett ki, amikor elmentem Natalie-val Ă©s anyĂĄval. Annyira Ƒsinek Ă©rzƑdnek azok a napok most, annyira egyszerƱnek. Fogalmam sem volt, mi vĂĄrt rĂĄnk, egyikĂŒnknek sem.
- Mit csinĂĄlsz itt egyĂ©bkĂ©nt? – kĂ©rdezi anyĂĄm, miközben követem Ƒt ĂĄt a kerten Ă©s fel a veranda lĂ©pcsƑjĂ©n.
Nem az Ƒ dolga, hogy mit csinĂĄltam. Nem Ă©rtenĂ© meg önzƑ Ă©rzĂ©seimet, Ă©n pedig soha nem bĂ­znĂ©k meg benne, hogy felfedjem neki azokat. Nem Ă©rtenĂ© meg, miĂ©rt beszĂ©ltem Harryvel, miutĂĄn hĂĄrom napig elkerĂŒltem Ƒt, semmit sem Ă©rtene meg, amit elmondanĂ©k neki, mert Ƒ nem Ă©rt meg engem.
Így ahelyett, hogy vĂĄlaszolnĂ©k a kĂ©rdĂ©sĂ©re, csendben maradok, Ă©s azt kĂ­vĂĄnom, bĂĄrcsak lett volna esĂ©lyem megkĂ©rdezni HarrytƑl, hogy Ƒ mi elƑl jött elrejtƑzni az ĂŒveghĂĄzamba.

8 megjegyzés:

  1. IMADOM DE MIERT ERZEM UGY HOGY MAR NINCS SOK HATRA :"(( IMADOM. CSODALATOS MINT MINDIG♡♡♡

    VålaszTörlés
    VĂĄlaszok
    1. HĂĄt bizony ez Ă­gy van, hamarosan elĂ©rĂŒnk a törtĂ©net vĂ©gĂ©hez, de addig azĂ©rt van mĂ©g elƑttĂŒnk jĂł pĂĄr rĂ©sz :) ÖrĂŒlök, hogy tetszett Xx ♥

      Törlés
  2. RemĂ©lem most mĂĄr lassan közelednek egymĂĄshoz!Ennyi szomorĂșsĂĄg utĂĄn jĂł lenne mĂĄr boldog rĂ©szeket olvasni!
    😁😘

    VålaszTörlés
    VĂĄlaszok
    1. Igen, talĂĄn mĂĄr nem olyan remĂ©nytelen a helyzet, lehet drukkolni nekik. Így van, nagyon kijĂĄrni mĂĄr nekik Ă©s nekĂŒnk is :) Xx

      Törlés
  3. Szia!😊❤️
    Ez a rĂ©sz, ahogy Ă­rtad is, az elƑzƑekhez kĂ©pest nem volt annyira vĂ©szes, de ez is fĂĄjt 🙁 FĂĄjt Ă­gy lĂĄtni mindkettƑjĂŒket. KĂŒlön, nem egymĂĄst vigasztalva Ă©s szeretgĂ©lve. 🙁
    Louis anyja adta a szokĂĄsos formĂĄjĂĄt. Én is kiakadnĂ©k Louis helyĂ©ben az biztos.
    Mindig fĂ©lek a Zayn-Louis rĂ©szeknĂ©l, de most megnyugodtam! Csakis Harry tudja megĂ©rteni Louis, senki mĂĄs!!! (Kopj le Z!!) És Ă­gy is lett, örĂŒltem, hogy bement az ĂŒveghĂĄzba, mert ki kellett ezt adnia magĂĄbĂłl, Ă©s jĂł Ă©rzĂ©s volt, hogy Hazza pont ott bĂșjt el. Mindig egymĂĄsba botlanak, Ă©s ez nem vĂ©letlen.
    Én is örĂŒltem volna, ha nem jelenik meg az Anyja Ă©s megtudjuk Hazza vajon miĂ©rt ment Louis menedĂ©khelyĂ©re. Ajj Ă©deseim, boldogsĂĄgot kĂ©rek, annyira szĂŒksĂ©gĂŒk van egymĂĄsra, Ă©s nagyon remĂ©lem, hogy erre rĂĄjön majd Lou is! Harry mĂĄr rĂĄjött, bĂĄr ugye sajnos kĂ©sƑn 🙁
    MĂșlt hĂ©t pĂ©ntek Ăłta teljesen kivagyok, mert mint mondtad mĂĄr csak kb 20 vagy 30 rĂ©sz lesz (nem emlĂ©kszem pontosan) Ă©s belĂ©m csapott a felismerĂ©s, hogy vĂ©ge lesz! MI A FENE LESZ UTÁNA VELEM?? Annyira az Ă©letem rĂ©szĂ©vĂ© vĂĄlt ez a sztori, hogy teljesen elszomorodtam. BĂĄrcsak lenne folytatĂĄsa mĂ©g, annyira tudnĂĄm olvasni a vĂ©gtelensĂ©gig. Ez az egyetlen törtĂ©net, amit ennyi rĂ©sz utĂĄn is izgalommal vĂĄrok, a legtöbbet mĂĄr rĂ©g fel szoktam adni, mert megunom, vagy mĂĄr nem olyan mint rĂ©gen, de ezt a törtĂ©netet lehetetlen megunni, mert mindig van valami!!
    EgyszerƱen imĂĄdom, Ă©s nem tudom hogy Ă©lem tĂșl, mikor mĂĄr nem jönnek pĂ©ntekenkĂ©nt a rĂ©szek! 😭💔
    ImĂĄdtam, mint mindig Ă©s nagyon vĂĄrom a folytatĂĄst! 😊❤️
    SzĂ©p hĂ©tvĂ©gĂ©t! Puszii 💕

    VålaszTörlés
    VĂĄlaszok
    1. Szia :) ♥
      Igen, annyira rossz nem volt, mint a korĂĄbbiak, de mĂ©g mindig szomorĂș a hangulat. Igen, ne is mondd...
      Én se bĂ­rnĂĄm sokĂĄig Lou helyĂ©ben, csodĂĄlom, hogy neki eddig is sikerĂŒlt.
      Uhh, igen, Ă©n is parĂĄzok, mikor Zayn Ă©s Louis kettesben marad, abbĂłl mindig csak a baj van. SzerencsĂ©re ez most nem Ă­gy volt, sƑt. Így van, hĂĄla az Ă©gnek, hogy ott volt Harry.
      Én is, nagyon kĂ­vĂĄncsi lettem volna, hogy Harry miĂ©rt volt ott, de ezt nem tudtuk meg most. RemĂ©nykedjĂŒnk, hogy rĂĄ fog jönni Louis is, bĂĄr mĂ©g idƑt kell adnunk neki, hogy meglĂĄssa.
      Igen, kb. 20 fejezet van mĂ©g hĂĄtra, Ă©s elĂ©rĂŒnk a törtĂ©net vĂ©gĂ©hez. Én is pontosan ezt a kĂ©rdĂ©st teszem fel magamnak minden alkalommal, amikor ez eszembe jut :'D KĂ©pzelheted, nekem mennyire az Ă©letem rĂ©szĂ©vĂ© vĂĄlt, Ă©vek Ăłta a szabadidƑm nagy rĂ©szĂ©ben ezzel foglalkozom, nem igazĂĄn tudom elkĂ©pzelni, milyen lesz a törtĂ©net nĂ©lkĂŒl. Teljesen megĂ©rtem, Ă©n sem tudtam megunni az Ă©vek alatt, mindig van valami, ami miatt nem lehet elszakadni ettƑl. De termĂ©szetesen vannak terveim a törtĂ©net utĂĄnra, errƑl azonban csak kĂ©sƑbb ;)
      Ne aggĂłdj, menni fog ez szerintem, Ă©s bĂĄrmikor Ășjra elkezdheted olvasni :)
      ÖrĂŒlök, hogy tetszett, jövƑ hĂ©ten itt is lesz :)
      SzĂ©p hĂ©tvĂ©gĂ©t neked is! Xx ♥

      Törlés
  4. Szia!
    Huhh... Nagyon vĂĄrtam mĂĄr a rĂ©szt, köszönöm, hogy hoztad. Egy kicsi megnyugvĂĄs volt az elƑzƑek utĂĄn. De csak egy kicsi!:( Nagyon, nagyon remĂ©lem, hogy boldog, Larrys vĂ©ge lesz ennek a törtĂ©netnek. TĂ©nyleg nem bĂ­rnĂĄm ki, ha nem az lenne...
    Nagyon fĂĄj, hogy Louis Ă­gy elrejti az Ă©rzelmeit, pedig Ƒ maga is tudja mennyire szereti Harryt Ă©s ez a szerelem viszonozva is van a göndör ĂĄltal. MĂ©g mindig nagyon ajĂĄnlom Zaynnek, hogy ne csinĂĄljon semmi olyat Louval. MĂ©g az a beszĂ©lgetĂ©s is fĂĄjdalmas volt... Amikor Louis elhajol Harry Ă©rintĂ©sei elƑl, fizikai fĂĄjdalmat okoznak...:( Csak ne hagyjĂĄk eltƱnni ezeket az Ă©rzĂ©seket. Harry me adja fel, szerezze vissza Louist, Ƒ pedig adjon mĂ©g egy esĂ©jt neki. A rĂ©sz elejĂ©n tökre megkĂŒnnyebbĂŒltem, amikor Ă­rtad, hogy ez mĂĄr nem lesz annyira fĂĄjdalmas,(annyira nem is volt), de... azĂ©rt kellemes se. Csak legyenek boldogok, egyĂŒtt!!:/
    KĂ­vĂĄncsian vĂĄrom a következƑ rĂ©szt Ă©s közben nagyon remĂ©nykedek, hĂĄtha... MĂ©g egyszer köszi, hogy hoztad, a fĂĄjdalmak ellenĂ©re is tetszik,(de a boldogsĂĄggal mĂ©g jobb lenne;))!!:)❤❤❤
    Puszi: SĂĄri

    VålaszTörlés
    VĂĄlaszok
    1. Szia :)
      Nagyon szĂ­vesen, igyekeztem minĂ©l elƑbb, csak ezer dolgom volt. Igen, sajnos csak kicsi, nem igazĂĄn lehetĂŒnk nyugodtak mĂ©g. Én is ebben remĂ©nykedek, ki fogok akadni, ha nem Ă­gy lesz.
      Bizony, jĂł lenne, ha nem rejtenĂ© el, csak sajnos meg lehet Ă©rteni a helyzetĂ©t. FĂ©lek Ă©n is mindig, amikor Zayn+Louis jelenet van, az sosem jelent jĂłt, szerencsĂ©re most nem volt semmi. Igen, nekem is fĂĄjt olvasni Ă©s fordĂ­tani is, ahogy elhajol HarrytƑl, hogy ne Ă©rjen hozzĂĄ... szörnyƱ. HĂĄt ez utĂĄn a nagy felismerĂ©s utĂĄn Harry nem adhatja fel, vissza kell szereznie Louis-t. Igen, nem volt boldog rĂ©sz egyĂĄltalĂĄn, de az elƑzƑekhez kĂ©pest azĂ©rt jobb volt.
      RemĂ©nykedni mindig lehet Ă©s kell is, mĂĄst mi nem tehetĂŒnk. Nagyon szĂ­vesen Ă©s örĂŒlök, hogy azĂ©rt tetszett :) Xx ♥

      Törlés